Ha turmixgép, akkor smoothie!
Egyértelműnek tűnik, ráadásul ki ne rajongna ezekért a finom, vitamindús italokért - szerencsére van azonban még számos étel, ital, amit a turmixgépünkkel elkészíthetünk!
A következő cikkben megmutatjuk, mik azok a dolgok még, amik készítéséhez jól jöhet ez a készülék - figyelem, az ötös ponton garantáltan te is meg fogsz lepődni!
1. Kevert italok
Egy fáradt nap után jól esik egy élénkítő ital? Miért is ne? Legyen szó koktélról, vagy épp egy finom forró csokiról, a turmixgépeddel ezeket mind elkészítheted! Tedd a kehelybe a hozzávalókat, a többit a gépre hagyhatod: az éles kések gond nélkül felaprítják a friss vagy a fagyasztott gyümölcsöket, neked csupán poharakba kell töltened az italokat.
2. szószok, dipek, pestók
A turmixgéped pillanatok alatt simára keveri helyetted a mártásokat, a majonézt, a fűszervajat, a mártogatósokat. Elfelejtheted a bosszantó csomókat a szószokban, és nem kell fáradnod a pestó alapanyagainak pepecselős aprításával sem: minek is bosszantanád magad ilyesmivel, amikor a Livia turmixgép mindezt elvégzi helyetted?
3. Krémlevesek
Turmixgéppel csak egy gombnyomás:a fedéllel lezárt palackbók biztosan nem fröcsköl ki a híg püré - szemben a botmixeres pépesítéssel, ami során előfordulhatnak ilyen kellemetlenséged. Nincs is jobb egy tál forró, krémes, melengető levesnél, igaz?
4. Süteménykrémek
Bár egyértelműnek tűnhet, legtöbbször ha turmixot használunk, nem arra gondolunk, hogy a kedvenc édességeink, vagy akár a jól bevált palacsinta recept elkészítésében is nagy segítségünkre lehet. Csak dobjuk hozzávalókat a poharába, zárjuk le, és pár pillanat múlva kész is a tökéletes állagú krém vagy épp palacsintatészta!
5.Komposzt
Bizonyára ez az, ami eszünkbe sem jut, ha turmixgépről van szó, pedig kézenfekvő! Turmixolj össze kávézaccot, zöldségszárat, tojás-, banán-, krumpli- vagy sárgarépahéjat némi vízzel, és máris megörvendeztetheted a növényeidet egy extra adag értékes táppal: hidd el, nagyon hálásak lesznek érte!