Liviashop

A két legfinomabb pizzaszósz házilag

Gyors és elronthatatlan

2022. május 16. - landcomputer

Múltkori már megírtuk, hogy az nem árt, ha minden háztartásban fellelhető egy tökéletes pizzatészta recept, ha szeretjük ezt az egész világon elterjedt olasz eredetű ételt és nem akarunk állandóan a netről rendelni vagy házon kívül enni.

pizza_02.png

Macerásnak tűnhet, de az előző blogbejegyzésünkben leírt recept lépéseit betartva te is képes leszel olyan pizzát sütni otthon, mint amit a legjobb pizzériákban kapni. Ha eljutottál odáig, hogy betedd a tésztát a Livia pizzasütőjébe, akkor a nehezén már túl vagy és kezdhetsz gondolkodni a pizza többi részén. Milyen legyen a szósz? Milyen legyen a feltét? Maradékmentő opcióként is felfoghatjuk ezt az ételt, de határ a csillagos ég, hiszen „fullextrás” verziót is készíthetsz.

liviapizzasuto_01.jpg

A házon kívül készülő vagy rendelhető pizzáknál általában két csoportot figyelhetünk meg: vagy paradicsomos az alap, vagy pedig valamilyen „fehér”, ami tejföltől kezdve a fokhagymán át egészen a sajtkrémig sok mindent takarhat. Mi most elhoztuk nektek a két legfinomabb pizzaszósz receptjét, amivel biztosan óriási sikert arat majd házi készítésű verziód!

Paradicsomos szósz:

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 150 g paradicsompüré
  • 0,5 dl víz (elhagyható)
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 tk. cukor
  • 2 db babérlevél
  • fűszerek ízlés szerint: só, bors, őrölt fűszerpaprika, oregánó, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű

Elkészítés:

Az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk egy kevés olívaolajon, megszórjuk sóval és őrölt fűszerpaprikával, majd felöntjük a paradicsompürével és vízzel. 1-2 keverés után beletesszük a babérleveleket, megszórjuk cukorral és a többi fűszerrel ízlés szerint, majd 10-15 percig főzzük folyamatosan kevergetve, hogy besűrűsödjön és összeérjenek az ízek. Ha elkészült már simíthatjuk is a pizzatésztára.

 pizzaszosz_01.jpeg

Fehér szósz:

Hozzávalók:

  • 1 ek. vaj
  • 3 ek. liszt (finomliszt, kenyérliszt stb.)
  • 1-1,5 bögre tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 bögre reszelt parmezán sajt
  • fűszerek ízlés szerint: só, bors, oregánó, bazsalikom

Elkészítés:

Olvasszuk fel a vajat egy kisebb méretű edényben alacsony lángon, majd keverjük el benne a lisztet. Ha már szép zsemleszínű, akkor folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet is és a fűszereket, majd főzzük addig, amíg besűrűsödik. Ezután tegyük bele a parmezán sajtot is és kevergessük, amíg az megolvad benne. Ha elkészült már simíthatjuk is a pizzatésztára.
pizzaszosz_02.jpeg

Ha nincs kedved főzőcskézni, akkor a Livia botmixert is segítségül hívhatod, hiszen egy korábbi blogbejegyzésünkben már megírtuk, mennyi finomság elkészítésére képes. Könnyed kezelhetőségének köszönhetően gyorsan dolgozhatunk vele, egy-kettőre kreálhatunk vele bármilyen pizzaszószt, amit csak megkívánunk, nem kell nagy turmixgépet előszednünk emiatt. Tegyünk minden hozzávalót egy tálba és a Livia botmixer majd teszi a dolgát, nekünk már csak a végeredményt kell a pizzatésztára felkennünk! :)

liviabotmixer_01.jpg

A terméket itt érheted el:

https://www.liviashop.hu/Livia-botmixer

A tökéletes pizzatészta

Rendelés helyett gyúrd meg otthon!

Nem árt, ha minden háztartás rendelkezik egy tökéletes pizzarecepttel, ha szeretjük a pizzát és nem akarunk állandóan a netről rendelni vagy házon kívül enni. Bármennyire is macerásnak tűnik, otthon is könnyedén elkészíthető, a feltéteket pedig már kedvünk szerint variálhatjuk úgy, ahogy akarjuk – maradékmentésként is felfoghatjuk, hiszen egy finom felvágottat vagy zöldségeket nem csak zsömlébe lehet tuszkolni, hogy szendvics váljon belőle.

pizza_01.jpeg

Az otthoni pizzakészítéshez nem szokás semmilyen háztartási kisgépet használni – legalábbis eddig nem volt az. Ha nincs kedvünk szabad kézzel gyúrni a kezdetekben ragadós tésztát, akkor használhatunk dagasztókaros robotgépet is, de ezzel nem sok ember rendelkezik, általában helyhiány miatt. Teljesen más egy gofri elkészítése, hiszen ott már maga a recept megköveteli a gofrisütő használatát, hogy megkapjuk ennek a közismert tésztás édességnek a formáját, amitől ezt gofrinak lehet nevezni.

gofri_01.jpeg

Idő és türelem kell ahhoz, hogy egy sütő bemelegedjen és elérje a kellő hőmérsékletet, ezért sokan talán nem is a tészta dagasztásától tartanak, hanem macerásnak érzik a sütő használatát egyetlen egy lap tészta miatt. Erre tökéletes megoldás a Livia pizzasütője, hogyha te is szívesen használnál pizzakészítéshez egy sütőnél jóval kisebb és speciális eszközt. Nem foglal több helyet egy gofrisütőnél és a használata is nagyon egyszerű, akár boltban vásárolt fagyasztott pizzát is képes megsütni 2-4 perc alatt. 5 különböző hőmérsékletet állíthatunk be rajta, a maximum 400 °C és 15 perc alatt képes elkészíteni az ínycsiklandozó pizzatésztát. A folyamatot végig nyomon követhetjük anélkül, hogy csak egyszer is felnyitnánk ezt a minisütőt, hiszen direkt úgy lett tervezve, hogy a tetején rendelkezik egy átlátszó „kukucskáló lyukkal”, ami a kíváncsi és izguló személyeknek aranyat ér majd, de mindenekelőtt szükségünk lesz egy tökéletes receptre is.

liviapizzasuto_01.jpg

Hozzávalók 2 db kb. 32 cm átmérőjű pizzatésztához, ami a Livia pizzasütőbe kényelmesen belefér:

  • 500 g liszt (finomliszt, kenyérliszt stb.)
  • 25 g friss élesztő (fél kocka)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 300 ml langyos víz
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só

Elkészítés:

A langyos vízben keverjük el az olívaolajat és a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt és hagyjuk felfutni néhány perc alatt. Le is takarhatjuk, de nem muszáj. A lisztet és a sót szitáljuk át egy nagyobb tálba vagy egy nagyobb munkapultra. Formázzunk a közepébe egy lyukat és ebbe öntsük bele az élesztős vizet, ha már kellőképpen felfutott. Egy villa segítségével lazán keverjük össze, majd öntsük ki a lisztezett pultra, ha eddig tálban csináltuk és tiszta kézzel dolgozzuk össze egy nagy golyóvá. Nem szabad durván bánni a tésztával, csak finoman, dagasszuk kb. 10 percig, amíg tökéletesen sima nem lesz. A végeredménynek enyhén nedvesnek kell lennie, de nem szabad, hogy még a kezünkre tapadjon, tehát ránézésre egy száraz, tapintásra pedig egy nedves tésztát kell készítenünk. Egy nagy tálat kenjünk ki olívaolajjal és tegyük bele a kidolgozott tésztát, a tetejét szórjuk meg liszttel és takarjuk le egy konyharuhával, majd legalább egy óráig hagyjuk kelni langyos helyen. Fontos a lisztes szórás, hogyha nagyon megkel, ne tapadjon a konyharuhához. Ha a tészta a duplájára kelt, akkor gyúrjuk át újból egy lisztezett munkapadon, hogy a levegőt kinyomkodjuk belőle. Felezd el a nagy tésztagolyót és a két kisebbet formázd újabb gombócokká, majd keleszd őket újból még néhány percig, maximum negyed óráig. Ezután már csak formázni kell sodrófával és a Livia pizzasütőbe tenni, hagy végezze a dolgát, majd még meleg állapotában ízlés szerint feltétekkel gazdagítani. Ha nem használod fel a nyers tésztát azonnal, akkor átlátszó rugalmas fóliába (nem alufóliába!) csomagolva simán eláll néhány napig a hűtőben.

tesztagyuras_01.jpeg

Ezzel a recepttel és a Livia pizzasütőjével minden híreszteléssel szemben képes leszel te is olyan pizzát sütni otthon, mint amit a legjobb pizzériákban kapni! ;) Itt egy rövid videó a szuperegyszerű használatáról: https://www.youtube.com/watch?v=dMFjOnGLD5U

A pizzasütőt hamarosan nálunk is megtalálod, addig is jelenlegi termékeinket itt érheted el:

https://www.liviashop.hu/haztartasi-kisgepek

Hamarosan új termékekkel érkezünk!

Te tudod, mi a különbség turmix és smoothie között?

Tippek és egy finom recept

Akit csak egy kicsit is érdekelt valaha az egészséges életmód, az biztosan találkozott már receptkeresgélés közben a turmix és a smoothie kategóriával. Mindkettő tökéletes alternatíva lehet arra bárkinek – kicsiknek és nagyoknak egyaránt –, hogy gyakorlatileg egy ital segítségével fedezze a mindennapi vitamin- és rostbevitelét.

Turmix vagy smoothie?

Sokak számára ez a két kifejezés egyet jelent: mindkettő ugyan abban a gépben készül (vagy legalábbis két nagyon hasonlóban), az alapja gyümölcsök és/vagy zöldségek… azonban van néhány apró, de annál lényegesebb különbség, amit érdemes megjegyezni.

Turmix: A turmix minden esetben tartalmaz valamilyen féle tejterméket, akár állati- vagy növényi eredetű tejet, tejszínt, néhány esetben akár joghurtot is. Mindannyian jól ismerjük a legegyszerűbb és leggyorsabb banán-tej párosítást, ez egy tökéletes példa turmixra.

turmix_01.jpeg

Smoothie: Kizárólag növényi alapanyagokból szokás készíteni és sokkal ritkábban fordul elő benne állati eredetű tejtermék, mint a turmixoknál. Ennek köszönhetően a vegetáriánusok és a vegánok is bátrabban fogyaszthatják azokat a smoothie-kat, amiket éppen nem otthon készítettek, hanem boltban vagy máshol vásároltak. A hígításhoz is jellemzően vizet vagy egy kis gyümölcslevet szokás alkalmazni – már ha egyáltalán szükség van rá. Gyakori, hogy magvak vagy fagyasztott gyümölcsök is kerülnek bele a kellemesen frissítő élményért.
smoothie_01.jpeg

Hogyan készíts jó turmixot vagy smoothie-t?

Az első és legfontosabb minden esetben, hogy legyen egy jó recepted. Sokan úgy gondolják, hogy elég csak mindent összedobálni a konyhai gépünkbe, összeaprítani és majd valami kisül belőle, de ez nem mindig alakul jól. Egy jó recept átértékelheti bennünk mindazt, amit ezekről a finomságokról eddig tudtunk.

Egy megbízható készüléket sem árt beszerezni, de a Livia turmixgépével könnyedén elkészítheted kedvenc receptjeidet. Különösen hasznos benne, hogy miután megcsináltad a vitaminbombádat megfordíthatod a készüléket és kupakkal lezárhatod az üveg alját, így már viheted is magaddal kedvenc italodat! Kompakt méretű praktikus készülék, amely beépített akkumulátorral rendelkezik, így bármikor egyszerűen feltölthető USB-kábelen keresztül. A palack BPA-mentes műanyagból készült, amely könnyen tisztántartható.

liviaturmixgep_01.jpg

Elkészítés közben a megfelelő vízmennyiség használatára is érdemes odafigyelni. Mindannyiunkkal előfordult már, hogy kevés víz felhasználása esetén a végeredmény csak egy kanalazható pép lett, aminek még a végére sem értünk és már fullasztóan tele lettünk. A túl sok folyadék használata sem jó – ha receptünk túl hígra sikerül, nem tudjuk majd visszacsinálni és az értékes rostok lerakódhatnak az aljára is.

 Banános-kókuszos turmix/smoothie recept:

smoothie_02.jpg

A banán szerencsére egy olyan gyümölcs, ami egész évben beszerezhető és az árát tekintve nagyobb valószínűséggel lelhető fel a legtöbb háztartásban, mint a málna, áfonya vagy ezeknek a jóval drágább társai. Kiváló turmix és smoothie alap egyaránt – hogy melyik, azt már csak a tejtermék típusa fogja eldönteni.

Hozzávalók:

  • 1 db érett banán
  • 2 dl kókusztej
  • fél bögre zabpehely
  • ízlés szerint méz/juharszirup/mogyoróvaj

Elkészítés:

A banánt meghámozzuk és felkarikázzunk, majd a többi hozzávalóval együtt összemixeljük. Ízlés szerint variálhatunk a hozzávalók mennyiségével, ki mennyire szereti hígan vagy sűrűbben.

Egy jó recepttel és a Livia turmixgépével biztos lehetsz benne, hogy kiváló turmixot vagy smoothie-t tudsz majd készíteni, ha a részletekre is kellőképpen odafigyelsz! �

A termékeket itt érheted el:

https://www.liviashop.hu/spl/245311/Turmixgepek

Minket is utolért a tavaszi megújulás, ezért hamarosan új termékekkel érkezünk!

14_uj_termekek_01.jpg

5 tipp borotválkozáshoz az igényes férfiaknak

Aranyszabályok az eredményes és balesetmentes testszőrzetápolásért

Ha nem tartasz be néhány borotválkozással kapcsolatos aranyszabályt, akkor bizony könnyedén megkeserítheti ez a folyamat mindennapjaidat. Összegyűjtöttünk nektek 5 klasszikus tippet, amelyek betartásával jobb eredményeket érhetsz el balesetek és kellemetlenségek nélkül.

borotvalkozas_01.png

  1. A bőr előkészítése: A puha és hidratált bőrön könnyebben siklik a penge és alaposabban távolítja el a letapadt szőrszálakat. A száraz és érdes arcbőr viszont sokkal érzékenyebb, ezért borotválkozás közben is hamarabb sérül meg és utána nagyobb valószínűséggel fogod úgy érezni, hogy húzódik az arcbőröd. Reggelente és esténként egy jó hidratáló krém használatával már néhány nap után elkerülhető ez a kellemetlen utóhatás.
  2. Tiszta és éles penge: Hiába egy drága és márkás borotva sokpengés fejjel, ha nem tartod elég tisztán, pedig, ha kellő figyelmet áldozol rá, az nagymértékben megnöveli az élettartamát is. Biztos veled is előfordult már, hogy úgy érezted, csak húzza a szőrt az arcodon a borotva vágás helyett – ez az elhasználódás jele. Érdemes odafigyelni eszközödre és nem megvárni ezt a pillanatot.
  3. borotva_01.pngMegfelelő készülék: Az arcszőrzet sűrűségétől és a szőr erősségétől függ, hogy pontosan mire is van szükséged, de egy biztos - a Livia elektromos borotvájával a borotválkozás még sohasem volt ilyen kényelmes és egyszerű! 3 penge tesz a tökéletesen gyors és sima eredményért, amik bármikor hatékonyan tisztíthatók meg a szennyeződésektől, hiszen a készülék vízálló. A borotva ergonomikus kialakítású és beépített akkumulátorral rendelkezik, ami egy újratöltéssel kb. 30 percig üzemel.

liviaelektromosborotva_01.png

  1. Tudatos technika: A legtöbb férfi szereti erőből megoldani a borotválkozást és sokan azt hiszik, hogy minél erősebben nyomják arcukra a készüléket, annál nagyobb lesz az esélye, hogy minden szőrszálat eltávolít - pedig ez nem így van. Ez kicsit ahhoz hasonlít, amikor a távirányítóban lévő elem már erősen merülőben van, ezért erősebben nyomod a gombokat… A mai modern pengék már úgy lettek kitalálva, hogy a lehető legkisebb erőkifejtéssel is tudj maximális eredményt elérni. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy felesleges túl erősen nyomni a borotvát az arcodra, hiszen így nagyobb lesz az esélye a bőrirritáció kialakulásának. Ajánlott könnyed, gyengéd mozdulatokkal dolgozni, főleg a bőr problémásabb területein, például ahol van néhány pattanásod.
  2. Utókezelés: Nem csak borotválkozás előtt, hanem utána is érdemes törődni bőröddel. Manapság már rengeteg borotválkozószer közül lehet válogatni: számos borotvahab, borotválkozó gélek és olajok, továbbá alkoholos és krém állagú after shave-ek is léteznek. Érdemes kísérletezni, hogy megtaláld a megfelelőt bőröd számára, hiszen mindenkinek más állagúra és hatóanyagúra van szüksége.

borapolas_01.png

Ha körültekintően jársz el testszőrzetápolás terén és ráadásul még a Livia elektromos borotváját is használod a megfelelő szerekkel és technikával együtt, akkor abszolút nem kell tartanod tőle, hogy károsítod bőrödet és maradandó sérülések okozása nélkül is boldogulni fogsz otthon! �

A terméket itt érheted el:

https://www.liviashop.hu/livia-elektromos-borotva-561

A hajegyenesítés hamis törvényei

7 tévhit hajvasalással kapcsolatban

Az előző héten már megírtuk a hajvasalás 5 aranyszabályát, amiknek betartásával hajkoronád garantáltan egészséges marad és bemutattuk a Livia elektromos hajegyenesítő fésűjét is, ami ideális választás hullámos vagy göndör tincsek kisimításához – a blogbejegyzést itt tudod elolvasni, a terméket pedig itt érheted el. A nagy érdeklődésre való tekintettel most bemutatnánk nektek a Livia hajvasalóját és összeszedtünk nektek 7 olyan hajvasalással kapcsolatos tévhitet is, amit igyekeztünk megcáfolni annak érdekében, hogy az otthoni hajformázás biztonságos és eredményes legyen.

hajvasalok_02.jpeg

  1. „A hajvasalás csak 200 °C felett káros.”: Sok készülék leírásában láthatóak különféle táblázatok, amelyek az egyenes arányosság módján szemléltetik, hogy minél vastagabb szálú és hosszabb a hajad, annál magasabb hőfokon kell azt vasalnod. A hajvasalás alapvetően mindenhogy káros, de érdemes max. 185 °C-on tartani a készülék hőjét. A legújabb formázóeszközökön már nincs is hőfokválasztó kapcsoló, hiszen több évnyi kutatás eredménye alapján javasolják ezt a szakértők, hogy a formázás teljes időtartama alatt védve legyen hajad. Gyakran javasolt az ennél is kevesebb hő használata, de akkor könnyedén ördögi körbe kerülhetünk: mivel úgy nem túl hatékony a vasalás, ezért egy tincsen többször fogunk átmenni és így ugyan ott vagyunk, mintha a kezdetektől fogva magasabb hőfokkal égetnénk szét hajunkat.
  2. „Minden fajta hajvasaló megfelelő a hétköznapi használatra.”: Manapság már sok fajta hajvasaló található meg a piacon, de még mindig azok a legjobbak, amelyeknek a fűtőlapján tökéletesen egységes a hőmérséklet. Ajánlott kerámialaposat választani, a teflont felejtsük el – a konyhában jobb hasznát vesszük. �

teflon_01.png

A Livia hajvasaló pompás választás. A kerámia bevonatoknak köszönhetően biztosítja a hő egyenletes eloszlását, így nem kell tartanunk a készülék túlhevülésétől sem. 30 W-os teljesítményének köszönhetően pillanatok alatt éri el a megfelelő hőmérsékletet, ami 200 °C fölé nem is jut hajunk egészségének megőrzése érdekében. Automatikus kikapcsolási funkcióval is rendelkezik és kompakt méret jellemző rá, tehát könnyedén helyet szoríthatunk neki táskánkban egy hosszabb útra.

liviahajvasalo_01.jpg

  1. „A hővédő termékek használata semmit sem ér.”: Érdemes ezekből is professzionálisabb minőségűt venni, nem pedig a legolcsóbb drogériásat. Ajánlott már hajszárítás előtt használni, hiszen a haj már akkor is ki van téve a hő káros hatásainak.
  2. „Ha vizes hajat vasalunk, akkor egyszerre szárítunk és formázunk.”: Alapszabály, hogy félszáraz vagy vizes hajat soha nem vasalunk, arról nem is beszélve, hogy a hajszárítás sem tesz túl jót a hajnak.
  3. „Hajvasalás előtt érdemes mindig hajat mosni.”: A legjobb hatás mindig a frissen mosott hajon érvényesül, de ettől függetlenül nem kell előtte állandóan megmosni, hiszen az is árthat a hajnak, arról nem is beszélve, hogy a haj 100%-os megszáradásához közel fél nap kell.
  4. „A hajvasalás miatt lassabban nő a haj.”: A kettő nem függ össze, hiszen a hajhagymákat nem éri hőhatás.
  5. „A hajvasalás nincs hatással a festett hajszínre.”: Sajnos de, ugyanis a gyakori formázás miatt fakulhat tőle a hajszín, még megfelelő szerek használata mellett is.

Ha körültekintően járunk el hajformázás terén és a Livia hajvaslóját használjuk a megfelelő szerekkel és technikával együtt, akkor nem kell tartanunk tőle, hogy károsítjuk hajunkat és szakember segítsége nélkül is boldogulni fogunk otthon! :)

A terméket itt érheted el:

https://www.liviashop.hu/livia-hajvasalo-30w-567

Sima ügy!

5 aranyszabály hajvasaláshoz, amivel hajkoronád garantáltan egészséges marad

Az emberek sok esetben arra vágynak, amijük nincs – így van ez a hajviseletek terén is. Akinek göndör vagy hullámos a haja, az nem feltétlenül van vele megbarátkozva, sokszor egyenes tincsekre vágyik. Ellenkező esetben, akinek szögegyenes haja van, megannyiszor álmodozik arról, hogyan is mutatna kisebb vagy nagyobb göndör fürtökkel. Manapság már sokféle hajformázó eszköz közül válogathatunk. A legújabbak már olyan modern technológiákkal rendelkeznek, amik sokkal kevésbé károsítják a hajat használat közben, mint egy pár évvel ezelőtti hajvasaló. Ettől függetlenül nem árt, ha néhány aranyszabályt betartunk annak érdekében, hogy ténylegesen megvédjük hajkoronánkat, amennyire csak tudjuk és minél kevesebb sérülés érje hőhatás közben.

hajformazas_01.jpg

A Livia elektromos hajegyenesítő fésűje ideális választás hullámos vagy göndör tincseink kisimításához. Olyan 3D technológiával rendelkezik, ami maximálisan óvja a hajat mindenféle károsodástól. A sörték kerámia bevonatúak, amik a hajszálak védelméről gondoskodnak, az ionok pedig a kiszáradás ellen nyújtanak maradéktalan védelmet. A nyél teljesen hőálló és ergonomikus kialakítású, fogása kényelmes. Bekapcsolás után alig egy perc alatt éri el a kívánt hőfokot. Önmagában fésűként is funkcionál, így egy nap többször is hasznát lehet venni, kompakt méretének köszönhetően pedig bárhová kényelmesen magaddal viheted. Használata roncsolás nélkül varázsolja hajkoronádat simává és ragyogóvá.

liviaelektromoshajegyenesitofesu_01.jpg

Annak érdekében, hogy hajunk épségben megússza az egyenesítést itt van néhány hasznos tipp, amikre ha odafigyelünk, hajunk biztosan hálás lesz:

  1. Zuhany alatti előkészítés: Fontos a testhezálló sampon és balzsam használata, hiszen a nem megfelelően ápolt, rossz minőségű haj nem lesz teljesen sima és egyenes, bármennyire is szeretnénk, a tartósságról már nem is beszélve. A hidratálás nagyon fontos. Érdemes a balzsamokat úgy használni, ahogyan a rajtuk szereplő leírásban ajánlják és addig hagyni fent, ameddig csak időnk engedi. Ha nedves, bebalzsamozott hajunkat át tudjuk fésülni vizes kézzel anélkül, hogy ujjaink elakadnának benne, akkor már nyert ügyünk van. Nem túl jó, ha csak egy nagy tincsbe tekerve simogatjuk balzsamos kézzel a hajunkat, mert akkor nem mindenhova jut belőle. Fontos még az is, hogy zuhanyzás után ne kezdjünk el őrülten hajat szárítani – először törölközővel itassuk le róla a víz nagy részét és ha időnk engedi hagyjuk természetesen megszáradni.

hajmosas_01.jpg

  1. Hajszárító megfelelő használata: Nem mindig van időnk megvárni, hogy hajunk teljesen magától száradjon meg, arról nem beszélve, hogy ősszel vagy télen a hideg idő miatt ez egyáltalán nem komfortos. Ha már hajszárítót ragadunk tanácsos óvatosan bánni vele, ugyanis ez okozza a legtöbb kárt hajkoronánkban. Fontos, hogy mindig lefelé tartsuk, így elkerülhető, hogy hajunk szálkás legyen. Ne szárítsuk meg „csontszárazra”, inkább csak 80%-ra. A hajtövek megszárítása a legfontosabb, hogy ne fázzon meg a fejünk. A hajvégekre valamilyen terméket is tehetünk, de mindenképpen csak olyat, ami nedves hajra ajánlott, mert minden mást csak beleégetünk hajszálainkba.

hajszarito_01.jpg

  1. Optimális termékek és eszközök használata: Nem csak hajszárítóból, samponból és balzsamból érdemes jobb minőségűt választani, hanem fésűből is. A legjobb választás az, aminek egyszerre vannak természetes és műanyag sörtéi is. A hővédő használata is kulcsfontosságú. Ebből is csak nedves hajra valót ajánlott vásárolni.

fesuk_01.jpg

  1. Az előnyös hajegyenesítés: Az elektromos hajegyenesítő fésű használata előtt mindenképpen fésüljük át hajunkat és válasszuk szét, így sokkal könnyebb lesz vele dolgozni. Nem tanácsos a gubancokat a már forró eszközzel bontogatni, mert így hamar megsérülhet hajunk. A túl széles tincseket nem tudja egy eszköz sem elsőre tökéletesen kivasalni, így érdemes kisebbekkel haladni, hogy ne kelljen többször átmenni rajtuk – azzal szintén csak roncsolnánk hajszálainkat. Arcunktól mindig tartsuk távol nem csak az eszközt, de hajunkat is és fogjuk feszesen. A hajtövektől lefelé szabad csak húzni az elektromos hajegyenesítőt, bár remélhetőleg ez senkinek sem lesz újdonság. :)

hajvasalok_01.jpg

  1. Utolsó simítások: Miután végeztél sokat segíthet, ha teszel valamilyen hajápoló terméket a hajadra, hogy ne veszítse el egyenességét egyhamar. Ez lehet egy kevés hajvégápoló olaj vagy két-három fújás könnyed hajlakk is. Ne irányítsuk közvetlenül hajunkra, elég csak a fésűre és azzal átfésülni az egészet.

hajvegapolo_01.jpg

Ha figyelsz erre az öt aranyszabályra, akkor nem lesz gond a hajvasalással, nem fogsz maradandó és visszafordíthatatlan károkat okozni. Ha a Livia elektromos hajegyenesítő fésűjét használod, akkor garantált a sima és egészséges haj! :)

A terméket itt érheted el:

https://www.liviashop.hu/livia-elektromos-hajegyenesito-fesu-562

Belevágsz?

Tippek a megbánásmentes otthoni hajvágáshoz férfiaknak

Előbb-utóbb egyszer valószínűleg mindenkinek eljön az a pillanat az életében, amikor bezárkózik a fürdőszobába és önjelölt fodrász üzemmódra kapcsol. Ennek számos indoka lehet: hirtelen ötlettől vezérelve szeretnénk rögtön stílust váltani valamilyen okból kifolyólag, nem vagyunk elégedettek azzal, amit nemrég hivatalos fodrász alkotott a fejünk tetején vagy szimplán csak nincs kedvünk/időnk/pénzünk elmenni egy szakemberhez. Az sem utolsó, hogyha önmegvalósítás vagy kiteljesedés céljából állunk neki, hiszen ki ne szeretné több területen felmérni a tudását, képességeit. Ilyenkor nyílnak meg az otthoni fodrászatok és borbélyok, amit sok esetben sajnos mégiscsak az követ, hogy felkeresünk egy szakembert abban reménykedve, hogy ő majd rendbe tudja azt hozni, amit otthon elkövettünk magunk ellen. Erre sosincs 100% garancia még akár súlyos több tízezer forintok árán sem, így könnyen kezdődhet az egész ördögi kör elölről…

before.jpg

Ha túl vagy számos YouTube videón és már csak az eszköz a kérdés, a legtöbb háztartásban általában találni hajnyíró gépet. Innen-onnan kaptuk ajándékba vagy esetleg egy családtagunké, leárazva vettük valahol, mert „Miért ne? Jól jöhet még!” – az esetek többségében lesz mit a kezünkbe venni, főleg férfiak esetében. Női viszonylatban ez kicsit más, ott inkább egy jó hajvágóollóra és a hétköznapinál professzionálisabb fésűkre van szükségünk.

hair-clippers-2048px-1504.jpg

Rövidebb haj megformázásához például a Livia elektromos hajnyíró szettje kiváló választás. Könnyen kezelhető és mindennapi használat során is bírja a strapát. Rozsdamentes acél pengével és cserélhető fejekkel rendelkezik (3-6 mm, 9-12 mm), amik bajusz- és szakállvágáshoz is testhezállók. Mindegyik bármikor könnyen leszedhető, ha szeretnénk megtisztítani a készüléket. Vezeték nélkül működik, így egyetlen feltöltéssel közel 1 óráig használható – azért ennyi idő után már bőven kezd fogyni a türelmünk otthon a tükör előtt, így ez valószínűleg elég is lesz. A szett tartalmaz még egy ollót, fésűt, tisztítókefét és egy kicsi olajpalackot is, így igazából mindenünk meg lesz a nagy átalakuláshoz, ami lényeges.

li1608.jpg

Annak érdekében, hogy ne legyen kudarc a fodrászkodás vége, itt van néhány hasznos tipp:

  1. Alaposan készítsd elő a munkaterületedet: Sokkal kevesebb stressz fog érni, hogyha mindent előkészítesz. Akkor tudsz majd hatékonyan dolgozni, hogyha az eszközök maximum egy karnyújtásnyira vannak tőled. Fontos, hogy két tükörrel dolgozz egyszerre: egy legyen előtted, amiben jól látod magad kényelmes pozícióban is, egyet pedig helyezz magad mögé úgy, hogy jól lásd benne a fejed hátsó részét.

istockphoto-1024577076-612x612.jpg

  1. Készítsd elő a hajadat: Tiszta és friss hajjal a legkönnyebb dolgozni, ezért érdemes alaposan megmosni samponnal és balzsammal egyaránt. Az a legjobb, ha végezetül törölközővel töröljük meg – így nem lesz se túl vizes, se túl száraz. Fésüljük át az egészet és ha van már olyan hosszúságú, hogy a felső rész zavarna, amíg az alsóval dolgozol, akkor azt különítsd el!

nevtelen.png

  1. A hajnyíró gép használata: Ez a legfontosabb rész, hiszen van néhány aranyszabály, aminek elengedhetetlen a betartása. Mindenekelőtt válasszunk megfelelő méretet! Minél nagyobb számú fejet választunk, annál kevesebb hajat fog levágni a gép. Érdemes először csak egy mérettel dolgozni, hiszen így kisebb a hibalehetőség, a különböző méretek egyenletes összevágása pedig több éves tapasztalatot és szaktudást igényel. Tanácsos letakarni ruhánkat valamivel, hogy ne legyünk hajszálasak. Kezdésnek fejünk bal vagy jobb oldalán dolgozzunk, a gépet lentről felfelé használva és egyenletesen, mindig ugyan úgy tartva. Ha elégedettek vagyunk az eredménnyel, akkor a másik oldalon csináljuk végig ugyan ezt, majd hátul is, amihez szükségünk lesz a korábban említett második tükörre. Ez általában a legnehezebb rész, legyünk türelmesek saját magunkkal!

81lqxpa7nrl_ac_sl1500.jpg

  1. Hajvágó olló használata: A fejünk tetején lévő tincseket mindig emeljük fel és vágjunk belőle annyit, amennyivel szeretnénk rövidebbnek látni. Ajánlott először kevesebbet az elképzeltnél, hiszen még utána is tudsz vágni, de visszacsinálni az egészet nem, ha túl rövidre sikeredne. Megvolt az első tincs? Piszkosul bátor vagy! Ilyenkor szokott mindenkit elönteni az adrenalin, hiszen annyira izgulunk, mintha éppen egy sportesemény közepén lennénk. A következő tincshez vegyél hozzá egy kicsit az előbb levágottból, így az egészet addig tudod folytatni, amíg végig nem érsz az egész fejeden.

d248c27757a53b33f6f889fd33606b32.jpg

  1. Korrigálás: Arcszőrzetünket is ajánlott megformázni, borotva vagy olló segítségével ezt is megoldhatod otthon. Ha úgy érzed, hogy kész vagy mindennel, még akkor se bízd el magadat. Fésüld át az egész hajadat és nézd meg több irányból is, minden stimmel-e, biztosan nem maradt ki egy rész sem.

Ennek az öt lépésnek a tudatában már te is alkalmas vagy arra, hogy otthon jó eséllyel tudj változtatni a frizurádon. Ha elrontottad, se keseredj el – remélhetőleg egy profi valahol ki tudja neked javítani, amit elrontottál vagy néhány hét elteltével akár te is megpróbálhatod otthon, újból, a Livia hajnyíró szettjével! :)

A terméket itt érheted el:

https://www.liviashop.hu/livia-elektromos-hajnyiro-szett-563

Egy botmixer rejtett csodái

Mielőtt bármibe belekezdünk a konyhában nem árt tisztában lennünk azzal, hogy melyik eszköz mire való. A botmixer, másnéven merülő mixer ma már megszokott tartozéka minden háztartásnak. Mindannyian jól ismerjük a használatát – előkapjuk, gyorsan simára mixelünk vele egy levest, hogy igazán krémes legyen, aztán mosogatás után már megy is vissza a szekrény mélyére újabb hetekre, talán hónapokra is, pedig bele sem gondolunk, hogy mennyi mindenre tudnánk még használni.

konyhaikisgepek_01.jpg

Ha megfelelően választunk eszközt, akkor kiváló segítőtársat találunk magunknak, amivel rengeteg időt és energiát megspórolhatunk. A Livia botmixer tökéletes választás, hiszen könnyen kezelhető és ergonomikus kialakítású. Rozsdamentes acél pengével rendelkezik, ennek okán egyetlen egy sebességgel is nehézségek nélkül viszi a legtöbb alapanyagot. Fehér színű, így bármilyen dizájnú konyhába gond nélkül passzol.

liviabotmixer_01.jpg1. A tökéletes burgonyapüré: A receptet mindenki jól ismeri. Megfőzzük a krumplit (akár megpucolva vagy héjában, egyben, esetleg feldarabolva), majd hozzáadjuk a vajat, tejet és fűszereket, azután túrni kezdünk a fiók mélyén a krumplinyomó után, de inkább felejtsük is el. Ha tökéletesen simára kevert burgonyapürére vágysz, akkor botmixerrel is elkészítheted és ezáltal garantáltan nem maradnak benne apró burgonyadarabok!

burgonyapure_01.jpg

2. Ennivaló a legkisebbeknek: Dédszüleink még a gyümölcsök és zöldségek szitán való átpasszírozásával bajlódtak, de nekünk már van botmixerünk – ennek köszönhetően a fentebb említett tökéletes burgonyapüréhez hasonló szuperpuha és krémes ételt varázsolhatunk a család legkisebb tagjának is percek alatt. Gyümölcsöt, zöldséget és főtt húst egyaránt finomra pépesíthetünk, akár közvetlenül a főzőedényben, ezzel még időt is spórolva magunknak, hiszen kevesebbet kell mosogatnunk.

bebipure_01.jpg

3. Szószok, mártogatósok: Botmixerrel egy-kettőre készíthetünk gyors reggelit, vacsorát, egészséges nassolnivalót vagy vendégváró falatokat. Csak tegyünk minden hozzávalót egy tálba és a botmixer majd teszi a dolgát, nekünk már csak a végeredményt kell élveznünk.

martogatos_01.jpg

4. Smoothie-k, koktélok: Nem kell a nagy turmixgépet előszednünk azért, hogy egy egész napra energiát adó smoothie-t készítsünk reggelire vagy egy koktélt az esti lazításhoz – a botmixer is simán elbánik ezzel a feladattal.

koktel_01.jpg

5. Arcpakolás: Nemcsak a burgonyapürénk lesz tökéletesen csomómentes, hanem a házi készítésű arcpakolásunk is. Abban az esetben, ha testre vagy lábra készítjük az sem baj, ha marad benne néhány kisebb-nagyobb gyümölcs- vagy zöldségdarab.

arcpakolas_01.jpg

A terméket itt érheted el:

https://www.liviashop.hu/Livia-botmixer

4+2 szuper tipp a vízforralód tisztításához

Ha nincs otthon ecet egy kis kóla vagy egy kagylóhéj is megteszi!

A mai világban egyre több a főzőműsor, a trendi receptes oldalak, illetve applikációk, az egyedi gasztro blogokról már nem is beszélve. Sokan látnak kreatív szórakozási lehetőséget a sütésben-főzésben, nem csak kipipálandó, fárasztó és unalmas házimunkaként tekintenek rá. Ebből kifolyólag egyre fontosabb, hogyan és milyen eszközökkel rendezzük be konyhánkat otthon. Már számos különleges háztartási gép létezik, ilyen például egy gyümölcsaszaló vagy kenyérsütőgép is, amit nem biztos, hogy minden rokonunknál és barátunknál megtalálunk, pedig a maguk módján nagyon hasznosak tudnak lenni. Ezekkel ellentétben egy kenyérpirítót, gofrisütőt vagy vízforralót nem éppen luxus tartani, de sokan nem tudják, hogy mennyire fontos ezekből jó minőségűt választani és hogyan lehet őket a legoptimálisabb módon tisztán tartani.

vizforralo_01_1.jpg

A Livia elektromos vízforraló tökéletes választás otthonunkba ár-érték arányát tekintve. A használata kényelmes és egyszerű. A fogantyúja egy kis digitális kijelzővel rendelkezik, amin többféle vízhőmérsékletből is válogathatunk: 50, 70, 90 vagy 100 °C. Az ugyanitt elhelyezkedő +/- gomb megnyomásával tudunk ezekből választani. Nem is gondolnánk, hogy mennyire fontos a megfelelő hőmérséklet megfontolása, hiszen a különböző teafajtáknak más és más igénye van – nem mindegy, hány Celsius fokra forraljuk fel a vizet és az sem mindegy, hogy meddig hagyjuk benne ázni a teafüvet vagy a teafiltert. Ha a Livia elektromos vízforralót válasszuk, akkor nem kell félnünk a túlmelegedéstől, ez elleni védelemmel is el van látva és ha elkészült, automatikusan kikapcsol. A forralást követően 30 percig képes a vizet a kívánt hőmérsékleten tartani és ezáltal akkor sem hűl le a folyadék, ha megfeledkezel róla vagy nincs időd azonnal felhasználni. Valljuk be, hogy ez sokszor előfordult már mindannyiunkkal és ilyenkor jobbesetben a szobanövények tövébe öntjük a már kihűlt vizet, hogy ne menjen kárba.

ontozes_01.jpg

Ha sikerült kiválasztanunk a megfelelő vízforralót még csak félsikert értünk el, ugyanis az egyszerű használatának ellenére alapos és folyamatos tisztítást igényel. Az emberek általában szeretik ezt elfelejteni és már csak azt veszik észre, hogy a frissen felforralt vízben apró fehér darabok úszkálnak – ez a vízkő. Emiatt 1-2 év, de akár pár hónap eltelte után a vízforralónk sajnos már köszönőviszonyban sem lesz az eredeti állapotával. Állandó vízkövesedésnek van kitéve, főleg akkor, ha szűretlen csapvizet hevítünk benne és gyakran hagyjuk benne állni órákig. Néhány egyszerű praktikára esküszik az internet tábora, amivel könnyedén megszabadulhatunk a lerakódásoktól.

vizko_01.jpg

ARANYSZABÁLYOK: A tisztítás előtt jó, ha tudjuk, hogy a forraló külsejét csak enyhén nedves ronggyal szabad tisztítani, az erős tisztítószerekről ilyenkor megfeledkezhetünk – az elektronikai részénél főleg, azt csak száraz kendővel szabad tisztítani. Mindig ügyeljünk rá, hogy takarítás előtt húzzuk ki a konnektorból és hagyjuk kihűlni!

  1. A belső rész megtakarítása már külön tudományt igényel. Sokan csak az ecetes verziót ismerik, amit jobbesetben negyed- vagy félévente alkalmaznak. Ezzel a legkönnyebb a tisztítás. Fele-fele arányban öntsünk a forralóba vizet és ecetet, majd így forraljuk fel. Ezután nem árt még egy tisztító kört bevetni, hogy az erős szagok eltűnjenek – ennek céljából viszont csak sima vizet forraljunk fel, ezzel kiöblítve a kanna belsejét.
  2. Ha súlyosabb a vízkő a megszokottnál, lehet a forralóba tisztán csak ecetet önteni, de akkor érdemes egy egész éjszakára benne hagyni, hogy lemarja a vízkövet a belső falakról. Reggel kiöntheted, majd egy egyszerű, sima vizes forralással a szagok is eltűnnek.
  3. Aki nem preferálja az ecetet, az egy fél citrom levével is csodát tehet, de citrompótlót vagy citromsavat is használhatunk. Keverjünk a forralóba öntött vízbe néhány evőkanállal bármelyikből és így forraljuk fel a vizet – ezután még szagtalanítani sem muszáj második körben.
  4. Kevesen tudják, de a szódabikarbóna is segíthet. Két-három evőkanál ebből is megoldás lehet a felforralandó vízbe és a vízkő máris a múlté!

ecetcitromszodabikarbona_01.jpg

Az interneten több helyen is olvasható még két érdekes, egyben szokatlan praktika is:

Az első szerint állítólag egy előre kifőzött kagylóhéj is megoldhatja a vízkőproblémánkat, bár ez nem egy túl gyakori hozzávaló a konyhákban. Ezt a technikát elméletileg akkor éri meg bedobni, ha sem az ecet, sem a citrom, sem pedig a szódabikarbóna nem segít, de még mindig nem szeretnénk új háztartási eszközt vásárolni. A vízforralót töltsük fel vízzel és tegyünk bele egy kagylóhéjat – az elmélet szerint a vízkő erre fog lerakódni, nem pedig a kanna belső falára.

kagylo_01.jpg

A második tipp szerint a kóla is megoldás lehet, ha egy egész éjszakán át állni hagyjuk a vízforralóban – elméletileg magától lemarja a szennyeződéseket, valószínűleg az erős szénsavnak köszönhetően. Aki merész, az fel is forralhatja, de érdemes vigyázni, hiszen a legtöbb vízforraló használati utasítása arra kér, hogy csak és kizárólag vizet forraljunk eszközünkben.

kola_01.jpg

A Livia elektromos vízforralót innen tudod megrendelni és a használati utasítását is innen tudod letölteni:

https://www.liviashop.hu/Livia-elektromos-vizforralo

VISZLÁT stressz, SZIA boldogabb élet!

A masszázs TOP 5 jótékony hatása – élet a Livia elektromos masszázshengerrel

Az emberek döntő többsége csak akkor kezd el a masszázs bármilyen formáján gondolkodni, amikor valamelyik testrészük sajogni kezd vagy már kimondottan fáj. Valljuk be, hogy a legtöbben még egy kis enyhe fájdalomnak sem tulajdonítunk különösebben nagy jelentőséget, hiszen úgy gondoljuk, hogy a mai rohanó világban nincs időnk minden aprósággal orvoshoz vagy masszőrhöz szaladni. Sajnos hajlamosak vagyunk megvárni, hogy az adott testrészünk egyre problémásabbá váljon és csak utána kezdünk el gondolkodni azon, hogy hova forduljunk vele. Érdemes ezt a rossz szokást elengedni és néha megállni pár percre, hiszen a mai stresszes és rohanó világban mindannyiunkra ráfér egy kis pihentető kényeztetés.

masszazs_01.jpg

Ehhez tökéletes megoldás a Livia elektromos masszázshenger, ami hatékonyan oldja izmaid feszültségét a kislábujjadtól kezdve egészen a fejed búbjáig! Négy különböző programmal van ellátva, amik mind garantálják a maximálisan hatékony és pihentető masszázsélményt, bármelyiket is választod. A henger három különböző részből tevődik össze, mindegyik forog. Beépített, 1800 mAh-s lítium akkumulátorral rendelkezik, ami bármikor újratölthető a hozzá tartozó USB-kábellel. Egy teljes töltés után két óra áll rendelkezésünkre, azaz 120 perc, tehát ha minden nap csupán csak 15 percet használjuk a masszázshengert, akkor is elég hetente egy alkalommal feltöltenünk. Kicsi méretének köszönhetően könnyedén hordozható, így még utazás közben is egyszerű a használata. Ha huzamosabb ideig tervezünk távol lenni otthonunktól, akkor is simán helyet szoríthatunk neki a bőröndünkben. Gumi anyagú bevonata puhává és higiénikussá teszi az eszközt, így könnyedén tisztítható.

liviaelektromosmasszazshenger_01.jpg

A rendszeres masszázs nem csak ellazítja az izmaidat és felfrissíti a testedet, hanem egészségügyi szempontból is számos jótékony hatása van - íme az 5 legfontosabb!

  1. VISZLÁT STRESSZ: A masszázzsal aktiváljuk a paraszimpatikus idegrendszert, melynek feladata a szervezet nyugalmi helyzetének visszaállítása. Enyhül az izomfeszültség, a vérnyomás és a keringés visszaáll a megszokott ritmusba.
  2. VISZLÁT KIALVATLANSÁG: Csökken a magas vérnyomás, szabályossá válik a légzés, így könnyebben és nyugodtabban alszik az ember.
  3. SZIA JOBB ÁLLÓKÉPESSÉG: Fokozódik az anyagcsere és az izmok rugalmasabbá válnak. Nem csak az állóképességünk lesz jobb, de ülőmunka végzése esetén a tartásunk is szebb lesz.
  4. VISZLÁT NARANCSBŐR, SZIA FESZES BŐR: A bőrben található erek kitágulnak, ezáltal a sejtek könnyebben jutnak oxigénhez, a méreganyagok pedig gyorsabban ürülnek ki. Ezek összességének köszönhetően feszesedik a bőr és így a kiszáradása is elkerülhető.
  5. SZIA BOLDOGABB ÉLET: Nem muszáj profi masszőrhöz mennünk egy jó masszázsért, elég csak a párod segítségét kérned, de számos olyan része van testünknek, amit saját magunknak is megmasszírozhatunk - ilyen például a talpunk, melynek idegellátása rendkívül gazdag. 70.000-nél is több idegvégződés található benne, így ezen keresztül szervezetünk egészét képesek lehetünk kezelni. Szuper énidős program, hiszen a masszázs ideje alatt csak magunkra koncentrálunk. Könnyen kizárjuk a külvilágot és saját testünkre összpontosítunk. A végére sokkal kiegyensúlyozottabbak és nyugodtabbak leszünk, ami nem csak nekünk, de a környezetünkben élőknek is ajándék.

liviaelektromosmasszazshenger_02.jpg

A terméket itt érheted el:

https://www.liviashop.hu/Elektromos-masszazs-henger

süti beállítások módosítása